Ria Tukker         Voorzitter

Mijn naam is Ria Tukker en sinds juni 2011 lid van fotoclub Voerendaal.

In de kast staan plakboeken vol “kiekjes”, maar pas na mijn pensionering ben ik me intensief bezig gaan houden met fotograferen.

In België heb ik diverse cursussen gevolgd om de techniek onder de knie te krijgen en “anders te gaan kijken.

Op mijn vele reizen kan ik mij helemaal uitleven in mijn hobby waarbij  mijn voorkeur uit gaat naar macro opnames, landschap fotografie, dieren en mensen. Ook in mijn tuin beleef ik vele plezierige uurtjes met fotograferen.

Ik fotografeer met een Fuji X-T20 maar gebruik ook nog mijn Olympisch E-620 met een 50 mm lens, een 50-200 lens, een 2.0 tele-converter en diverse filters.

Fotoclub Voerendaal bestaat uit een klein clubje met gemotiveerde amateur fotografen. Het kritisch en opbouwend bespreken van elkaars werk  ervaar ik als zeer leerzaam.

Ook de uitstapjes met elkaar met foto onderwerpen die regelmatig buiten de “eigen comfort zone” liggen, zijn voor mij een uitdaging.

Het gewone zodanig vastleggen dat het bijzonder wordt is voor mij de grootste uitdaging.

In dit bijzondere jaar 2020 heb ik noodgedwongen veel natuuropnamen gemaakt in Nederland, van zuid-limburg, via mijn eigen achtertuin tot de achterhoek en met veel genoegen.

Hierbij een kleine impressie.