jaaroverzicht 2018

Korte terugblik 2018:

Het begin van het fotojaar start meestal met de Bondsfotowedstrijd en zo ook het afgelopen jaar.
We eindigden op de 81ste plaats van de 169 verenigingen die hier aan deelnamen. Een goede middenmoter dus.

Een aantal fotografen van onze vereniging hebben ook dit jaar weer deelgenomen aan het Voerendaals Cultuurfestival. Dit jaar gehouden in de stadsschouwburg van Heerlen. De leerlingen van de Voerendaalse  scholen namen een kijkje in de wereld van het theater en moesten aan het eind een schimmenspel opvoeren op het hoofdpodium van de stadsschouwburg in Heerlen.

Ook hebben we als club meegedaan aan het Monumentenproject van de gemeente Voerendaal. Als fotoclub hebben wij oude ansichtfoto’s van de gemeente opnieuw gefotografeerd vanuit het zelfde standpunt als destijds. Een leuk project om te doen. De resultaten waren te bekijken tijdens de Monumentendag op het pleintje bij het station van Voerendaal.

Dit jaar hebben we ook meegedaan aan Foto Limburg. Hier konden leden van Limburgse fotoclubs aan deelnemen. Ook persoonlijke  leden waren welkom. De beste 100 foto’s zijn tentoongesteld op twee locaties te weten Roermond en Sittard. Als persoonlijk lid nam Willem Halbach hieraan deel en plaatste zich met twee foto’s.
Vanuit fotoclub Voerendaal waren foto’s te bewonderen van Emile met de foto Verdriet en van Peter Lambrichs drie foto’s te weten: Jan van Gent met lange sluitertijd, een boomkikker  met tegenlicht en de foto: de waakzame woelmuis. Met deze laatste foto behaalde hij een verdienstelijke derde prijs.

Een verdere activiteit het afgelopen jaar was het fotograferen op onze thuislocatie de golfbaan.  Het was een gezellige aangelegenheid. Mochten we eens lekker crossen met de golfkarretjes onder leiding van Peter Bouckaert. Een aantal foto’s zullen binnenkort te zien zijn in het Hoenshuis.

Verdere uitstapjes in 2018 waren:
Het Gayapark, het Kerkhof aan de Tongerseweg in Maastricht, Luik, de Belletweide en de runderen in Schinveld.

Dit jaar hadden we ook een gastspreker in de persoon van Ki-Tan. Hij liet aan de hand van foto’s zien hoe te spelen o.a. met licht. Verder was er voor ieder wel wat wils. het was een geslaagde avond.

We hebben ook een aantal nieuwe leden mogen begroeten en wel Chris Herben, Gerard van den Ende en Willem Halbach.

Tenslotte was er ons jaarlijkse “etentje” waarbij de winnaar bekend gemaakt werd van ons jaarlijks thema. Dit jaar was dat:  Abstract. Gekozen door onze winnares van vorig jaar: Toos Ruiters. Dit jaar beoordeelden de clubleden elkaars foto’s anoniem en mochten de partners van de fotografen hun oordeel uitspreken tijdens het etentje. Als winnaar kwam dit jaar uit de bus ons verse lid Gerard van den Ende.  Hij mag dan ook het thema voor 2019 bekend maken.