Jaaroverzicht 2017

Terugblik 2017

Het jaar 2017 was vooral ons expositie jaar gehouden in de Borenburg. We mogen deze expositie wederom als zeer geslaagd benoemen zowel in bezoekersaantallen als financieel.
Maar de eerste belangrijke activiteit was de deelname aan de Bondsfotowedstrijd. We zijn dit jaar helaas niet geëindigd in de hoogste regionen. Het werd echter de 73ste plaats. Pluspunt hierbij was dat Ria Tukker een bronzen sticker behaalde.
Ook mochten we het afgelopen jaar twee nieuwe leden begroeten. Ten eerste Jo Hermans die reeds eerder lid was van onze vereniging. Ten tweede mochten we Peter Bouckaert begroeten.
Helaas is er ook een lid vertrokken aan het einde van het jaar. Dat was Nanon Boulanger. Nanon behaalde wel nog een mooie bronzen sticker bij de wedstrijd foto individueel.
Een ander mooi resultaat behaalde Wilfred Riksen die mocht exposeren met 3 foto’s in het van Abbemuseum georganiseerd door Ki Tan.
Verder hebben we het afgelopen jaar deelgenomen aan het Zomerfestival van de gemeente Voerendaal. Dit was een geslaagde activiteit waar alle leden aan hebben deelgenomen. Gefotografeerd werden geheime plekken in Voerendaal. Deze werden vervolgens geëxposeerd bij Eurlingsmeubels. Een aantal fotografen heeft ook meegedaan aan het scholenproject waarbij de kinderen gefotografeerd werden in het Bonnefantemuseum. Foto’s hiervan werden tentoongesteld in de bibliotheek van Voerendaal.
Verder hebben we dit jaar buiten onze fotobespreekavonden ook een aantal zogenaamde fotouitstapjes gemaakt o.a. voorjaarsbloemen, de boomkikkers, de begraafplaats aan de Tongerseweg in Maastricht, begraafplaats Robbermond in Luik en de Belletweide. Ook zijn enkele leden naar het van Abbemuseum geweest om de expo van Ki Tan te bezoeken en mooie plaatjes te schieten van het museum zelf.
Vanaf oktober hebben we onze locatie de Pintelier verlaten omdat de leden niet meer tevreden waren over deze locatie. Door toedoen van Peter Bouckaert hebben we een nieuwe locatie gevonden in het Hoenshuis van de golf en countryclub in Voerendaal.
Hier hebben we ook een geslaagd eindejaars etentje gehad, Traditioneel hebben we ook weer een clubwedstrijd gehouden. Dit jaar met het thema: Tegenstelling. De foto’s hebben we door twee externe bronnen laten beoordelen. De derde beoordeling kwam van de partners van de fotografen. De uiteindelijke winnaar was Toos Ruiters. Zij mag voor dit jaar het thema kiezen.
Al met al  een goed verlopen jaar waarbij vooral de fotobespreekavonden zeer gestructureerd verliepen.